Horeca Crowdfunding Nederland

Boca Bar & Kitchen Houten

Project Nr. : 114
Type bedrijf : Café restaurant
Financiering : Opstarten bedrijf
Categorie : (?)

Project is gefinancierd
Kredietbedrag : € 130.000,00
Geinvesteerd : € 130.000,00
Rente per jaar : 7,5 %
Looptijd : 60 maanden

logo boca bar en kitchen CMYK
Recensie HCN: het concept en de locatie beoordelen wij als gunstig. De ondernemers hebben voldoende ervaring in de horeca opgebouwd. Tevens is er sprake van een wezenlijke eigen inbreng. Ondanks het feit dat er sprake is van een 'startup' kan naar onze mening een vier sterrenclassificatie worden toegekend. Dit is mede gebaseerd op de geprognosticeerde kasstroom en de actualiteit van het beoogde concept.

Het concept

Boca Bar & Kitchen wordt gevestigd aan Het Rond in het centrum van Houten. De locatie ondergaat momenteel een metamorfose, waarbij het nieuwe horecaplein een van de belangrijkste pijlers gaat worden. Het station ligt op slechts 150 meter afstand en de populaire bioscoop Cinelounge op slechts 100 meter. Het totale vloeroppervlak bedraagt 255 m2. Hiermee worden 110 zitplaatsen gecreëerd. Het terras krijgt maar liefst 90 zitplaatsen. Boca Bar & Kitchen wordt de nieuwe hotspot van Houten. Aan Het Rond, het winkelcentrum van Houten, zullen wij 2 winkelpanden ombouwen tot 1 horecapand met een totale oppervlakte van 255m2. Met het grote aantal zitplaatsen zullen wij hier een toegankelijk horecaconcept ontwikkelen waar iedereen zich thuis zal voelen. Uit verschillende enquetes blijkt dat 'De Houtenaar' behoefte heeft aan meer hoogwaardige horeca. Boca wordt stoer, industrieel en vintage, maar wel met een warme en toegankelijke uitstraling waar iedereen zich thuis zal voelen. Met het Bar & Kitchen concept willen we de ideale combinatie creëren van borrel en eten, waarbij de grote centrale bar, geschikt voor borrelaars en eters een belangrijke rol gaat vervullen. De keuken zal Mediterraans getint zijn in combinatie met luxe comfort en streetfood en een focus op shared dining. Huisgemaakt, vers en kwaliteit zijn onze kernwaarden en daar zullen wij geen concessies in doen. Zowel tijdens de lunch, borrel als diner zal onze Internationale keukenbrigade vanuit de open keuken met houtskooloven onze gasten in de watten leggen. In het weekend zullen onze jongste gasten onder begeleiding vermaakt worden in onze speciaal ingerichte speelkamer, zodat de ouders gezellig kunnen genieten van een hapje en drankje. Met een dj op vrijdagmiddag moet ook in Houten, uiteraard bij Boca de vrijdagmiddagborrel een begrip gaan worden. Elke laatste zondag van de maand zal er een jazzmiddag zijn. Tijdens het terrasseizoen zal de grote OFYR (outdoor koken) een belangrijke rol spelen. En zo zijn er nog diverse mogelijkheden om de gast steeds weer te verrassen en ons te onderscheiden.

De ondernemers 

Harold Goessens is eigenlijk al zijn hele leven actief in de horeca. Door zijn bijbaantje als barkeeper in de Maastrichtse horeca werd al snel duidelijk dat hier zijn passie lag. Na een aantal jaren Maastrichtse horeca is hij als accountmanager aan de slag gegaan bij Heineken (Vrumona). Vervolgens is hij 2001 verhuisd van Maastricht naar Amsterdam om bij Vrumona als Sales Manager leiding te geven aan een team van 16 accountmanagers. In deze periode is het ondernemersbloed beginnen te borrelen en dat heeft na wat omzwervingen uiteindelijk in 2012 geresulteerd in het oprichten van Proost Horeca Belang. Proost is een adviesbureau voor horeca en sportverenigingen en inmiddels al bijna 6 jaar succesvol. Toen Harold in 2004 neerstreek in Houten heeft hij vanaf dag 1 aangegeven hier nog eens een horecabedrijf te willen starten. Met zijn enorme passie voor de horeca en zijn liefde voor goed en lekker eten is deze nieuwe uitdaging voor zijn omgeving dan ook geen verrassing. Hij heeft er enorm veel zin in om nu eindelijk de daad bij het woord te voegen en Houten straks te laten genieten van een mooi nieuw horeca concept. Harold is gezien zijn inkomsten uit Proost financieel niet afhankelijk van Boca.

Richard Plomp is op 21 jarige leeftijd begonnen als zelfstandig ondernemer. Als tennistrainer is hij een tennisschool begonnen en deze heeft hij in 17 jaar uitgebouwd tot een tennisschool met meer dan 20 tennistrainers, waarmee hij een van de grotere was in Nederland. Vanwege de thuissituatie heeft hij de tennisschool verkocht om vervolgens de switch te maken naar de financiële sector waar een arbeidssituatie mogelijk was met meer tijd voor het gezin. Toen de kinderen zelfstandig waren heeft hij toch weer gekozen voor de liefde voor tennis, maar wel in combinatie met de horeca. Samen met zijn vrouw heeft hij de horeca van een tennisvereniging gepacht in combinatie met het geven van tennistrainingen. Na 5 jaar is de liefde voor de horeca zo sterk geworden dat de wens is ontstaan om een mooie horecazaak neer te zetten. Na een voorbereiding van een jaar is het nu tijd om die wens in vervulling te laten gaan.

De financiering

De financiering is bestemd voor de verbouwing en inrichting van de zaak. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg en voorfinanciering BTW komt uit op afgerond € 530.000.  De eigen inbreng bedraagt € 315.000. Daarnaast ontvangen wij van leveranciers € 85.000.  De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 130.000. 

De verwachtingen

De geprognosticeerde netto-omzet is het eerste jaar begroot op € 970.000. Er is sprake van een huurkortingsperiode van 4 jaar. De kasstroom (inclusief management fee) is het eerste jaar begroot op afgerond € 122.000,- en zal naar verwachting oplopen naar een niveau van € 148.000,- in het vijfde jaar. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. In principe zou de lening ook in 4 jaar afgelost kunnen worden. Wij kiezen hier bewust voor een jaar extra om langer binding te houden met onze 'investeerders/ambassadeurs'. 

Crowdfunding

Crowdfunding was niet wat wij in eerste instantie voor ogen hadden.  Begin dit jaar hebben wij contact gezocht met Mark (Tamsma) om eens te sparren over onze plannen. Die plannen waren ook al aardig uitgewerkt, maar wij vonden het toch belangrijk om hier eens met een professionele partij over van gedachten te wisselen. Met zijn kennis van de markt, zijn enthousiasme en dezelfde passie voor horeca was Mark voor ons de juiste sparringpartner. Vanzelfsprekend kwam toen ook crowdfunding ter sprake en na de voor en tegens tegen elkaar afgewogen te hebben is uiteindelijk hiervoor gekozen. Met name de persoonlijke benadering, de professionaliteit en de kennis van de markt gaven voor ons de doorslag. 

Incentives

Zonder investeerders geen crowdfunding. Wij zien graag dat onze investeerders ook echt onze gasten worden. Wij vinden het uiteraard hartstikke gaaf om jullie straks in onze zaak te verwelkomen en samen het glas te heffen op dit mooie project

- elke investeerder ontvangt bij zijn eerste bezoek een goede fles wijn.

- bij een investering van € 1.000 - € 2.500 een Mediterraanse proeverij voor 2 personen en een korting van 10% tijdens elk volgend bezoek gedurende het eerste jaar.

- bij een investering van € 2.500 - € 5.000 een Mediterraanse proeverij voor 4 personen en een korting van 10% tijdens elk volgend bezoek gedurende de eerste twee jaar.

- bij een investering vanaf € 5.000 eveneens een Mediterraanse proeverij voor 4 personen en een korting van 10% gedurende de gehele looptijd.

Meer informatie:

Website

Geïnvesteerd bedrag Investeerder Datum
3000 11002982 13 november 2017
1000 11001518 13 november 2017
250 11003313 13 november 2017
500 11003601 13 november 2017
500 1100416 13 november 2017
1000 11001865 13 november 2017
500 1100378 13 november 2017
250 11001815 13 november 2017
1500 1100151 13 november 2017
1000 11001270 13 november 2017
250 11001738 13 november 2017
250 1100137 13 november 2017
1000 11001792 13 november 2017
500 1100911 13 november 2017
250 1100952 13 november 2017
500 110097 13 november 2017
1000 1100683 13 november 2017
500 11003012 13 november 2017
250 11002830 13 november 2017
1000 11001722 13 november 2017
2000 11003271 13 november 2017
250 11001897 13 november 2017
1000 11002467 13 november 2017
1000 1100595 13 november 2017
1000 11001289 13 november 2017
250 1100354 13 november 2017
1000 1100819 13 november 2017
1000 11002357 13 november 2017
1000 11001685 13 november 2017
250 11001802 13 november 2017
250 11002519 13 november 2017
250 1100543 13 november 2017
5000 11001615 13 november 2017
1000 1100629 13 november 2017
500 11001642 13 november 2017
2500 11003677 13 november 2017
500 11001122 13 november 2017
4000 11003208 13 november 2017
500 1100520 13 november 2017
2500 1100110 13 november 2017
250 1100190 13 november 2017
250 1100118 13 november 2017
2000 11002523 13 november 2017
250 1100183 13 november 2017
500 110094 13 november 2017
1500 11001790 13 november 2017
500 1100329 13 november 2017
250 11003033 13 november 2017
250 11003551 13 november 2017
750 11003169 13 november 2017
5000 11003635 13 november 2017
1500 110027 13 november 2017
250 11001190 13 november 2017
750 11003391 13 november 2017
500 1100248 13 november 2017
1000 1100697 13 november 2017
250 11001212 13 november 2017
500 11003457 13 november 2017
500 11001644 13 november 2017
250 1100729 13 november 2017
500 11003608 13 november 2017
1000 11001226 13 november 2017
1000 1100282 13 november 2017
250 11002583 13 november 2017
500 11002471 13 november 2017
250 11003437 13 november 2017
1500 1100639 13 november 2017
250 11002312 13 november 2017
250 1100648 13 november 2017
250 11001447 13 november 2017
750 11001249 13 november 2017
500 11003605 13 november 2017
2000 11001595 13 november 2017
500 11003476 13 november 2017
500 1100365 13 november 2017
1500 11003165 13 november 2017
1000 1100878 13 november 2017
500 11002376 13 november 2017
500 11003215 13 november 2017
500 11003600 13 november 2017
500 11002084 13 november 2017
3000 11001040 13 november 2017
500 11001519 13 november 2017
500 11001549 13 november 2017
500 11003055 13 november 2017
2500 11002121 13 november 2017
1000 1100933 13 november 2017
500 11003423 13 november 2017
500 1100408 13 november 2017
500 11002462 13 november 2017
2000 11002296 13 november 2017
500 1100845 13 november 2017
500 1100985 13 november 2017
2500 11003356 13 november 2017
1000 11001406 13 november 2017
500 11001794 13 november 2017
500 11002814 13 november 2017
500 11001028 13 november 2017
500 1100553 13 november 2017
500 11003572 13 november 2017
500 11003091 13 november 2017
500 11003610 13 november 2017
1000 11001102 13 november 2017
1000 11001300 13 november 2017
1000 1100824 13 november 2017
500 11002836 13 november 2017
1500 11003188 13 november 2017
500 11003308 13 november 2017
2000 11001436 13 november 2017
500 11003275 13 november 2017
5000 11002973 13 november 2017
2500 11002470 13 november 2017
5000 11003699 13 november 2017
500 11002311 13 november 2017
500 11001131 13 november 2017
500 11001496 13 november 2017
5000 11003345 13 november 2017
1000 11003326 13 november 2017
500 11003491 13 november 2017
500 11003716 13 november 2017
7500 11003702 13 november 2017
250 11003718 13 november 2017
500 11003717 13 november 2017
1000 11003253 13 november 2017

Boca Bar & Kitchen Houten

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 1

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 2

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 3

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 4

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 5

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 13

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 16

Boca Bar Kitchen Horeca Crowdfunding 15